Det efterfrågade receptet
Kreolsk gryta/kabanossgryta - kärt barn har många namn!
6 personer
9 hg fläskfilé - skärs i bitar
2 kabanosskorvar - skärs i slantar
2 ölkorvar (t ex vitlök) - skärs i slantar
1 burk syltlök (195 g)
200 g svarta oliver - skärs i ringar eller halveras
1 röd paprika - strimlas
5 dl grädde
1 msk mjöl
Stek korvslantarna och bryn fläskfilén. Lägg alla ingredienser i en stor gryta och låt koka i ca 10 minuter. Klart!
Kryddas med salt, peppar och vitlök. Jag serverar helst med klyftpotatis.
Tips från coachen: Ingredienserna kan varieras i all oändlighet, lägg t ex till smörgåsgurka och chilifrukt eller byt ut fläskfilén mot falukorv. Jag brukar göra en nyttigare sås - har bara gjort på grädde någon gång. Jag tycker det här receptet saknar lite sås och brukar lägga till någon dl mjölk. Spadet från syltlöken går också bra.
Kommentarer
Trackback