Det efterfrågade receptet


Kreolsk gryta/kabanossgryta - kärt barn har många namn!

6 personer

9 hg fläskfilé - skärs i bitar
2 kabanosskorvar - skärs i slantar
2 ölkorvar (t ex vitlök)  - skärs i slantar
1 burk syltlök (195 g)
200 g svarta oliver - skärs i ringar eller halveras
1 röd paprika - strimlas
5 dl grädde
1 msk mjöl

Stek korvslantarna och bryn fläskfilén. Lägg alla ingredienser i en stor gryta och låt koka i ca 10 minuter. Klart! 

Kryddas med salt, peppar och vitlök. Jag serverar helst med klyftpotatis.

Tips från coachen: Ingredienserna kan varieras i all oändlighet, lägg t ex till smörgåsgurka och chilifrukt eller byt ut fläskfilén mot falukorv. Jag brukar göra en nyttigare sås - har bara gjort på grädde någon gång. Jag tycker det här receptet saknar lite sås och brukar lägga till någon dl mjölk. Spadet från syltlöken går också bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback