De tre musketörerna?

.
65880-120

Juldagsutgång.
(Och nej, vi hade inte ringt innan och bestämt färg...)

Juldagen synonymt med utgång


Nu blir det förfest med flicksen. Taggat!

Vad an detta 2?


Nypremiär av bio? Pettson & Findus Tomtemaskinen visas i år igen... Jag och Malin och
711 sexåringar var ju iväg och såg den förra året... (Och den rockade!)
.
65880-119

Vad an detta?

 
Gävlebocken
överlevde julafton i år. Visserligen med flamskydd- men ändå.

Klart kvinnor är bäst (dock inte jag & lillasyster; utan mamma & mormor..)


En mycket trevlig julafton med nära & kära. Stort tack! Kvällen avslutades med Singstar och sedan "Rond 2 - vem är egentligen bäst; kvinnan eller mannen?". Mina frågor gick i stil med var mannens g-punkt sitter och om olika könssjukdomar. Kändes släktvänligt...nej.

Tips för tomtande


Var nykter och ha äkta skägg - det gäller att gå in för att man verkligen är tomten. Barnen går inte längre på att pappa ska ut och köpa tidningen. Ska du tomta idag? Läs den
auktoriserade Rikstomtens tips...

Hört på stan


Den småmörke butiksägaren tittar ilsket på sin anställde, som är ännu mörkare, 
och pekar anklagande på klockan:

- Men...jag måste ju sova tills solen går upp!
- Det här är Sverige, för fan, här skiner inte solen!

Att vara en Svensson räcker idag


Dagens iTune: Brothers - Ola Svensson

Det är faktiskt jul. Och på julen ska man vara snälla mot varandra - därför vågar jag erkänna Ola Svensson som dagens iTune. Till denna har han varit med och skrivit texten; som kanske inte är helt 100 - men den räcker. Och han har skön röst som inte är i världsklass men det låter bra och charmigt. Han är helt enkelt lagom - och det räcker idag.


Rekommenderas


Har haft biokväll med Alexandra; såg The Holiday. Vilken må bra-film! En riktigt skön känsla; suverän film och strålande insatser från Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet samt Jack Black. 
Imorgon ska jag göra en
film-trailer om mitt liv.
.
65880-118

En penisatrapp?


Mycket trevlig kväll med alla flicksen. Julklappsbyte med tärning - när sexa på tärningen betydde att man fick välja paket - och det paket man hade då äggklockan ringde var det man fick öppna. Dock hade en miss gjorts (ingen nämnd ingen glömd...eh...men det var i alla fall inte jag!) med den digitala äggklockan - och efter mååååånga tärningskast och funderingar på när klockan skulle ringa var vi tvungna att tjuvtitta om något var galet.... Och klockan var inte på alls. Vi hade kunnat sitta kvar och spela än...
 
Efter en lyckad start av äggklockan kom äntligen en ringning. Paketet jag fick öppna var inte alls någon penisatrapp; som spekulationerna lutade åt - utan en elektrisk pepparkvarn med lyse.

Liten otäcking!


Varje gång Hannes loggar in på msn dyker den här otäckingen upp i en liten ruta - och framkallar rysningar. Erkänner dock att jag är glad att jag tog mig mod att se triologin; eftersom det är ruskigt bra filmer. (Åtminstonde ettan och trean.)  

.
65880-117

Jag ser det snöar


Årets första snö faller. Visserligen drog en snöstorm över grannstäderna i början av november - men det kom inget här hemma - och visserligen var det lite snö i Tjeckien; men det räknas nästan inte (för klimatet var så udda...och vi provade inte ens att göra snöbollar - vilket visserligen skulle varit lönlöst; men snöar det ska man prova...). Det här är lite mer på riktigt.

Blev en rejäl runda på stan tillsammans med Alexandra idag. Alla julklappar klara - jätteskönt. Minus för att jag glömde mina vantar hemma... (Och att Alexandras försvann någonstans på vägen...) Skulle köpa en enda sak till mig själv - breda, svarta, sidenband till mina nyinköpta svarta julkulor - men det glömde jag.

Revansch


Blev sugen på Oboy imorse - men det gick sisådär att blanda i ordning ett glas... Hade någon light-variant hemma; som inte går att röra ned i mjölken, utan lägger sig ett pulvrigt bubbel ovanför mjölken. Tog revansch genom att köpa en flaska Pucko nu på eftermiddagen.

Humor på hög nivå


- Kom och ta en öl! De kostar bara 19 kronor.
- Nej, inte så här dags på dagen!
- Joo, ända fram till 17!

På önskelistan: Armband med några berlocker

65880-116
(Gärna högklackad sko, kuvertväska och handbojjor...)

Är du på charter, människa?


Kom igen, vi brukar ju vara hemma i varandra.

Tomten, jag önskar mig en axelbandslös klänning

65880-115

Denna finns på Net-a-porter om man har € 578,61 över...

[Can I please have a fuck?]


- Can I please have a fack?  frågar jag Jeanette och pekar med plånboken på hennes väska; mitt i en konversation om önskan att åka till New York igen. Pontus hade mina ord ringande i öronen och var inte så säker på att det är en vidare bra idé... (Eller så är det precis vad det är...)

It seems that I fell out of luck into the outstretched arms of fuck up, I know


Dagens iTune: They're building walls around us - Moneybrother

 

Kalla fakta


"Uppsala har en ovanligt hög andel bostadsrätter; och därmed färre hyresrätter än vad som skulle behövas /.../. De flesta hyresrätterna ägs av Uppsalahem, AP-fastigheter, Studentstaden och nationerna; räkna dock inte med att få bostad hos någon av dessa under det närmaste året."

The point of no return...


Tillämpar filmkunskapens Hollywood-kurva på mitt liv... Betalade in husavgiften till Idékraft igår.

Itchy scratchy


Jag är rödflammig och kliig. Tillbringade gårdagseftermiddagen på vårdcentralen - äter numera allergitabletter. Att på kvällen dra på sig en stickad klänning för att äta middag med klubbens styrelse & ledare var ingen hit; men det var det värt. God buffé på Kinamuren - och chokladask.
 
Merci - smart namn på en chokladask; tackgåvan nummer ett... (Tack för det här året, tack för jag fick komma...) Snacka om att sälja på varumärket.

Lägenhet i Uppsala sökes


Jag letar och letar och letar...

Prinsessan Lillians ståkrage rockade!

 

Det är möjligt att prisutdelningen och middagen på Nobelfesten är väl långdragna – jag vet inte, för jag har aldrig tittat på TV-sändningarna – men jag var på Hötorget i söndags; och klänningarna är fantastiska. Och så läste jag att efterfesten inte gick av för hackor… Tolv rum hade byggts om i olika teman; himlen, helvetet, de fyra årstiderna, en midsommarnatt och ett trollandskap. Det kunde kanske kompensera att de serverade jordärtskocka till middagen?!

 


Nostalgi


Jag ska verkligen flytta ifrån trampolinen, som är min vardag. Här. Med mina & Veronicas ungar. I tävlingssektionen som vi startat upp. Med våra landslagshoppare, busfrön och fighters... 

Förutom de vanliga veckodagarna är det är många helger som läggs på elitsatsningsläger, tävlingar, utbildningar och breddläger - vilket gör att det ibland känns som om man träffar barnen mer än föräldrarna och kompisarna; och ofta är det faktiskt så också - men så är det ju faktiskt det bästa jag vet.

Så jag har lovat att komma hem så ofta jag kan. Både för deras skull och min egen.

 

65880-114

Day before D-day...


Imorgon är sista anmälan för nyårskursen. Mitt första år som huvudledare... Planeringen går finfint så nu hoppas jag att det ligger många anmälningar, i samtliga tre stegen, på kansliet imorrn när jag kommer upp!

Someone's late. I'll wait.

 
Dagens iTune: Someone - Tammany Hall

Someone makes love. Love makes someone.
Someone gives love. Someone takes none,
and some may pass - and some may hold.
(And some fuck scared, and some suck sad.
And some just smile.)

Längtan skala 3:1


65880-113

Spanat in Netaporters vårinkommet...


Hur fin är inte den
här grå koftan i cashmere från Burberry? I like! (Jag skulle kunna tänka mig kjolen också... Det här med kjol har jag funderat på. Det skulle jag vilja ha.)

65880-112


Önskas hyra: Kök för lussebak...


Jag hittar så
bra varianter - och vi som p g a ombyggnation för tillfället inte har något kök...
Men jag tror det blir bak i Stockholm på lucia?

Ledighet nalkas

.
65880-111

Sitter å kikar på vad som ska bokas till nästa vecka då det bär upp till Selma Spa. Massage känns lockande. Annars blir det en hel del fitness; har bl a spanat in mig på ett styrkepass inspirerat av kinesis och ett långt stretchpass.. Kanske lura med pappa på afrikansk dans!? Två dagar ledigt från allt som har med nyårskurs, retorik och flytt att göra - det känns bra. Det är lite mycket just nu.

Fortsätt säga så och det känns ok att gå upp ur sängen varje dag.


"Jag tänkte säga att du var förbluffande vacker denna enhetliga morgon
men jag kände att jag var lite tjatig..."

 


Jag skickar det i ett JTM


SMS (short message service) existerar inte längre - det heter JTM (jävla textmeddelande).

Kära barn


Första träningen efter JSM i trupp idag (där Lugi vann mixen; och det var ju bra - eftersom Örebro lånat ut två gymnaster.. En som är min och en som är lite min provisoriskt...) så det blev en hel del snack om helgen.  Micke frågar om jag såg hans lyft i friståendet:

- Ja?
- Jamen, man ska ju ta typ här (måttar ovanför knäna) och jag tog ju typ här (måttar
högre upp på låren) - och det kändes helt porrigt så jag tänkte släppa!


Jag önskar jag hade fallenhet...


Ibland ser man (läs: jag) saker som inte kan köpas för pengar (läs:
tjusig klänning som jag inte kan släppa ur mina tankar) och ibland ser man (läs: jag) saker som är för dyra för att köpa (läs: gorgeous halsduk) - som man (läs: jag) funderar på om man inte skulle kunna pyssla ihop på egen hand? Dock är jag ju ingen stjärna på sådant... Senaste fyndet är en söt sommarväska som man borde kunna knåpa ihop på egen hand...

What if there was no time and no reason or rhyme?


What if I got it wrong and no poem or song could put right what I got wrong or make you feel I belong? Every step that you take could be your biggest mistake. It could bend or it could break
- that's the risk that you take.

Dagens iTune: What if - Coldplay

Lägenhetsletning


Hur grymt vore inte det här???

Antal rum: 4 Storlek: 110 kvm

Lägenhet/ kontor i Boländerna, ursprungligen ett kontor som rivits ut och blivit en kombinerat kontor/ övernattningsbostad och rekreationsavdelning för personal. Helrenoverat 2003. I lokalen finns ett komplett solarium och en jacuzzi som kan stå kvar vid rätt hyresgäst. lokalen består av 3 st mindre rum samt ett större rum samt kök med ö i barhöjd & barstolar. Hela lokalen har nylagd parkett, (ek & körsbär). Nytt kök i Ek 2003. Bredband finns inkopplat och klart. Lokalen ligger 1 tr. upp ovanför ett företag med egen ingång. Företag har förtur.

Maybe it's nothing like it


Tree Hill är bara en plats någonstans i världen.
Det kanske är som hos dig, eller så är det helt annorlunda,
men om du tar en närmare titt så kanske du ser någon som du.
Någon som försöker hitta sin väg.
Någon som försöker hitta sin plats.
Någon som försöker hitta sig själv.
Ibland känns det som som man är den enda som kämpar...
..som är besviken, som knappt orkar vidare.
Den känslan är en lögn.
Om man bara har modet att härda ut en dag till
- så finner någon eller något dig, och allt ordnar sig.
Vi behöver alla lite hjälp ibland,
av någon som hjälper oss att höra musiken i världen.
Någon som kan påminna oss om att det här inte varar för alltid.
Den personen finns där någonstans.
Den personen kommer att finna dig.


Både blåögd (som naiv?) och rödögd...


Idag har jag hört "Vad trött du ser ut" och "Vad sliten du ser ut" ett antal gånger. Själv har jag gömt mig för speglar. Okej; lite trött och lite sliten är jag - men mest är det för att mina ögon är trötta och därför smala som springor - och speciellt för att det ena ögat är rött

Julstök


30-talet nybakade lussekatter ligger i köket och doftar saffran, riktigt granna. Dock glömde jag köpa russin - lillasysters förslag var att leta fram russin ur müslipaketet. Jag köpte inte riktigt förslaget, funderade på substitut men det bästa jag kom på var silverkulor (strössel) - så nej... Bullarna är utan garnityr.

Kliv inte i degen, Herr Nilsson!


Se nu på golvet, här Pippi bakar, hon bakar kakor så att det knakar
- hon bakar stora, hon bakar små, hon bakar några med Herr Nilsson på!

- Oj, vad mycket kakor du har bakat, Pippi!
- Mm, kom får ni se!
- Vilka roliga pepparkakor!
- En liten råtta...
- Och här är Pippis sko.
- Och Lilla gubben! Vad söt han är.
- Och titta; Herr Nilsson!
- Ska du smaka, Herr Nilsson?
- Han är väl ingen kannibal, heller!