Berätta inte för någon


Boken Berätta inte för någon av amerikanen Harlan Coben har nu blivit franskproducerad film av hög klass! Boken är grym och jag måste säga att filmen följer samma spår. Rekommenderas varmt. Bio är för övrigt en riktigt fin vardagslyx, särskilt om man får McDonalds och godis under kvällen. Fint att ha en kombo med lika mycket myror i brallan som en själv.

Halta Lotta


Måste sluta dokumentera mina skador, nu är de för många... Ramlade ner i ett dike igår när det var mörkt och idag rispade jag upp mig på ett spikhuvud. Och då har jag inte tidigare nämnt stickan i mitt ben som inte går att få ut... Jag är verkligen blå. Jag som aldrig brukar slå mig men de sista två veckorna har varit extrema. Snart blir jag tagen för en smurf. (Än så länge "bara" som klantig - tack David.. - men jag hoppas att det bara är en ytterst tillfällig period.)

En blandning mellan flugornas herre och hajk...


    

              

Tillbaka i civilisationen efter två dagars teambuilding i skogen... Jag var kartläsare och tog oss lite nervöst fram på de små vägarna mitt ute i ingenstans - men fram kom vi utan felkörningar! Resten av dagarna flöt också på bra, vem har sagt att stadsmänniskor inte kan klara sig i skogen? (Nu skulle man kunna tro att göteborgaren målar naglarna i bilen och stockholmaren posar - den rutinerade vet dock att det handlar om nagelförstärkning och sätta upp tält som gäller för att överleva.) Dock ruuuuuskigt kallt! Idag är jag förkyld. Och ja, jag och kombo hade en liten catfight - för underhållningens skull. Men vem lägger en teambuilding mitt ute i skogen när det är friidrotts-VM? Sara bodde ihop med sin radio... Och det bästa av allt? (Eller sämsta?) Vi bodde 400 meter från Sätrabrunns Spa. Man kände sig snygg när gästerna gled runt i sina vita badrockar och luktade gott. Vi luktade mest rök.

Och vad betyder det?


Johan säger:

jetzt solle ich schalfengehen


Sommaruppehållet (och femårs-uppehållet...) brutet...


Idag har jag provspelat för ett volleylag - och ja, jag får komma tillbaka. Tjejerna var duktiga, det blir en utmaning att gå från "spela på kul på sommaren-spel" till "väldigt organiserat lagspel" men det känns peppat så nu blir det tre träningar i veckan. Har dock på egen hand hittat en brist i mitt spel
- jag spelar tydligen mer med vänster arm än med höger... (Åtminstonde idag.) Höger arm ser helt normal ut, vänster arm ser ut som nedan:

image232

Vuxenpoäng


Plockade en hel del idag då jag var ute på IKEA och köpte... [trumvirvel]

- en helfigursspegel
- en dammvippa
- (and most of them all:) tre olika sorters dammtrasor!

Kompenserade med att äta en barnportion köttbullar i deras cafeteria...

Vilken otur...


..att skinkan gått ut på datumet så jag var tvungen att äta Robertson's Lemon Curd
på kvällssmörgåsen.

image231

Sagt om projektarbete


Fort, fort, framåt, framåt, fan, fan, bakåt, bakåt.
(Människan som sa det borde få Nobelpris...)

Som grekiska, ungefär...


Kanal sex byter frekvens... S11 231, 25 mhZ; man ska göra en kanalsökning
- men hur gör man det? Scrubs är i fara...

Inbox (1)


Hejsan

Denna vecka kan Du komma för att "visa upp" dig antingen tisdag kl 17.30, onsdag kl 19.30 eller fredag kl 17.30. Alla tiderna är i Fyrishovs B-hall. Jag kommer att finnas på plats vid bägge tillfällena.
Välkommen

/Lars

We're in the middle of it, darling


Dagens iLike: How it feels - Sophie Zelmani

Lilla pärlan


Hann träffa lillkusinen en sväng i söndags och jag är visserligen allergisk mot Foppa-tofflor men på henne kan man ju inte låta bli att älska det...

image230

En bild säger mer än tusen ord, 1.2


En riktigt lyckad helg med forspaddling i Björbo. Har blivit tradition, var sjätte året nu. 
Lisa på väg till VM? (För övning ger ju färdighet och är man materialist så är man...)   

      

Askblond


Bjuder, efter påtryckningar, på den nya hårfärgen. Eller den gamla - hur man nu ska se det...
(I bakgrunden: Bruce Lee, såklart. Vi har inte det mest kvinnliga vardagsrummet...)

image224

Så nu ska jag äta havregrynsgröt i två månader...


Impulsköp är lite farliga. Särskilt om det är ett par glasögonbågar från Chanel.. Uppdatering: Jag skulle inte få någon lön i augusti men som en skänk från ovan kom semesterersättningen idag.

Och jag som trodde han var hård som sten...


Hälsade på nyopererade Larsson på sjukhuset igår, jösses, vad han var groggy! Funderar på vad som händer om jag nästa gång vi pratar ber om ursäkt för att jag aldrig hälsade på? Kommer han då tro att han drömt allting...?

Tyckte han inte det var utmaning nog att dubba Eddie Murphy?


"Jag gillar åsnan mycket. Jag önskar att jag var åsnan, faktiskt."
- Jonas Malmsjö, 35 år, åsnans röst i Shrek.

image223

Stackars (på riktigt den här gången...)


Kul att jag gnäller om småskador när Larsson har brutit benet...
Ska åka hem till Örebro imorgon; hälsa på honom på sjukhuset.

Once would do, once could change everything.


Once could tell and help me clear out some things.

Dagens iLike: Once - Sophie Zelmani

Kan inte sluta lyssna på albumet Sing and dance, lyssnar på det nästan varje kväll innan jag ska sova. (Trots att David fixat både Memory loves you och A decade of dream för att jag inte ska behöva lyssna på samma... Måste verkligen uppdatera min iPod, har inte gjort det en enda gång sedan jag flyttade till Uppsala - och det är länge sedan...)


Lena & Lars Jeppesen, fjärde augusti 2007


Från denna stund i medgång, i motgång, i rikedom, i fattigdom, i sjukdom och i hälsa
- att älska, att vårda och att ära



  1.
    2.     3.      4.     
 1. Erica från utbildningen och hennes man Zou 2. Kombo Lisa och Micke, också han från utbildningen
3. Vigsel i Vaksala kyrka 4. Nuförtiden kastar man inte ris, man blåser bubblor ur små bröllopstårtor...
 
  5.     6.     7.      8.  
5. Konsten att se cool ut när man blåser bubblor... 6. Big congratulations! 7. Galet fin klänning, en riktig dröm, som blev sen och anlände från USA två dagar innan bröllopet... 8. Är man MC-brud så är man, här i dubbel bemärkelse.      
     9.     10.     11.  
9. Fick Micke på min vänstra sida, till höger best man. Vilket ansvar att bli dennes bordsdam...
10. Party, party! Som vi festade! 11. Äktenskapets baksida - diet coke och cigaretter!

12.   13.   14.   15.
12. Strålande dag! 13. Champagne, champagne, champagne. (Vi hann med fyra, fem glas var innan det ens var dags att sätta sig till bords...) 14. Och så mer alkohol... 15. Vi blev indragna på en toalett av en fullt utrustad kameraman! Very exciting!
16.   17.   18.   19.
16. Kort kjol med volanger innebar att jag visade trosorna för hela sällskapet... 17. Bröllopsvalsen som inte var vals - men det är ju tanken som räknas. 18. Bröllopstårta och spättekaka 19. Slutet gott, allting gott!

Hem, ljuva hem


Lisa lagade riktig söndagsmiddag åt pojkvännen Niklas och mig; fläskfilé, kroketter, rödbetor med fårost och ugnsbakad paprika-sallad samt (givetvis) sås. Riktigt uppskattat! Uppväger nästan att jag får ligga ensam framför teven utan någon som kliar mig i håret. Men inte riktigt, trots att det var otroligt gott

                                                     
                                      


Idag vägrar jag vara annat än ynklig


Grrrr... (Jag bjuder på den udda vinkeln.)

image195

Ice, ice, baby


Är man inte bakis av sig självt blir man det av att vakna i en stuga som luktar grabbar som är bakis på öl. Jag mår så illa! Och slagit mig har jag gjort också. Helt uppriven på låret, var helt blodig igår - kul när man är på fest... Töjt ett ledband och slagit i en tå ordentligt. Ramlade ner från en brygga efter midnatt.. Men smärtorna från fotbollsmatchen med tunna skor är åtminstonde överskuggade! Förresten var det inte särskilt outstanding ändå, alla slog sig igår... Sivves tå såg helt rutten ut imorse, så jag var lite nöjd över mina skador ändå. Var på tioårsjubileumet av Martins augustifest igår, 80-talstema - och vi var sjukt snygga.. Manne & Nisse vågade inte gå in på ICA för att handla, utan skickade in mig för att "ta en för laget"... Jag försökte inbilla mig att  jag såg ut som vilken extrem söderbrud som helst men det fungerade inte riktigt... Lyckad fest, först tre-kamp med fotbollsmatcher, volleyboll och dragkamp. Vi vann men heter laget Ice, ice, baby kan man ju inte vänta sig annat heller. Sedan middag och bastubad, sjöbad och bad i tunna. Luktade som ett träsktroll imorse, vattnet i tunnan var nog inte så fräscht...

Och jag antar det finns någon du skulle ringa om jag inte fanns...


Om du lämnade mig nu - Lars Winnerbäck (och Miss Li)

Lasse släpper nytt och jag jublar. (Trots att det är mer gnutta radiopop än när han startade.)

På smällen - med Seth av alla människor. Det blir aldrig som man tänkt sig...


Bio imorgon? Katherine Heigl spelar mot Seth Rogen i en må bra-film som utlovar mycket skratt. Låter lagom för en fredagskväll som efterföljs av en lördagskväll i Stockholm med 80-talstema...   

Är cupcakes nyckeln till framgång?

image194

Björn smaskar cupcakes och faktum är att vi var mycket effektiva i projektet trots att eftermiddagen var sen. Perfekt eftermiddagsfika, jag tror jag äntligen har kommit på det: Cupcakes är nyckeln till framgång! Men det får inte gå till
överdrift förstås... (Spana in dem med lussekatter i marsipan på!)

En bild säger mer än tusen ord. (A k a idag bakade Lisa cupcakes till mig!)

image191

Äh


Nu har jag pratat med Adde. Trampolin och privat. Nu är jag glad igen. Åtminstonde lite.

Nostalgi


Jag ska inte ringa hem till Örebro och höra mig för om trampolinträningarna, jag blir bara ledsen.

Efter vågen


Trean visar ett drama som bygger på tsunamikatastrofen och jag kan inte greppa. Fortfarande. Men det kanske man aldrig gör? Jag blir så illa berörd och kan inte låta bli att tänka; tänk om? Inte mycket marginal där, inte.

Medias påverkan


För några år sedan blev det en våldsam diskussion kring barns teve-tittande sedan en pojke blivit dödad av sina kamrater då de lekt Transformers. Inatt har jag drömt att vi hade en stor helfigursspegel i hallen (äntligen en helfigursspegel!), att mina bröst var stooora och betyder kanske min svårighet att sova att kroppen ville upp och ha party? Jag undrar egentligen hur nyttigt det är att titta på Playboy Mansion...

Kul att jag borde dejta en gubbe...


Kul att jag missade fina killar som Martin och Måns... Jag har ingen Persbrandt-hysteri, försökte till och med två gånger och ändrade lite på svaren men det blev ändå Gunvald... Klart bättre än Svennis i alla fall och - definitivt - Wolter!
Vilken kändis dejtar du?
image190

Hur säger man?


Att en sten faller från hjärtat? När man blir lättad?
Isåfall är det precis hur det känns nu.

When I found out that I did wrong, baby you were gone


It seems that I fell out of luck into the
outstretched arms of fuck up, I know.


Dagens iLike: They're buildning walls around us - Moneybrother

Texten är egentligen smått tragisk men jag blir ändå så oerhört lycklig när jag hör tonerna.
Jag kan inte riktigt sitta stilla och vill bara sjunga med...

Stockholm i mitt hjärta...


Jag & Lisa tillbringade helgen i Stockholm, närmare bestämt hemma hos Sara i Järla Sjö. Påbörjade lördagen med lååång shoppingtur. (Jag tror vi var inne på Urban Outfitters i över en timma och det var bara början...) På kvällen vankades det restaurangbesök, La Cucaracha på söder gästades - och vilka tapas! Vidare till Babylon, där Saras arbetskamrater spelade. Kvällen avslutades på Kvarnen, som fömodligen är Stockholms största köttmarknad. Tydligen är man garanterad att få ligga om man går dit, det är världens underdrift... Man fick titta ner i marken när man tog sig framåt; tittade man på någon - eller ännu värre; fick ögonkontakt - blev man uppäten direkt. Helsjukt ställe, jag har aldrig varit med om liknande. Vi gömde oss i ett hörn nära DJ-båset, där en kille som går under namnet Snygg-Petter spelade. Snygg-Petter var grym på att spela plattor och gick igång på Moneybrother, bra kille! Idag har vi ätit lunch med Lisas bror och jag har fikat med Jonas. Jonas som bor i Stockholm men som tydligen inte varit där på hela sommaren hade ett tågbyte på en timma i Stockholm idag. Weird sammanträffande. Men bra!


Bara bra dagar


Lördag - bröllop
Söndag - bad på Fyrishov
Måndag - bad på Fyrishov
Tisdag - bad vid Fjällnora
Onsdag - shopping
Torsdag - restaurangbesök, indiskt
Fredag - passionssorbet från Lejonet & Björnen + film
Lördag - Stockholm

Söndag - Stockholm

Och jag som tyckte det tog emot att åka tillbaka till Uppsala. Det har gått över.


And everything is so pretty - pretty fucked up


Dagens iLike: Song against life - David & the Citizens

Kårleg = långklänning på och trerätters för 120 kronor


Snerikes nation, here I come! Ska försöka skriva in mig på Universitetet imorgon, så jag kan följa med Louise till kåren på onsdag och skriva in mig. Vi har duktigt läst på hur man beter sig och jag föll givetvis för gasque (bal/finsittning). Har lärt mig att man skålar genom att först nicka till sin kavaljer, sedan till sin bordsgranne och slutligen med personen mittemot - drick - upprepa nickningsproceduren. Middagen avslutas med att alla gäster ställer sig på sin stol och skålar, och ingen får gå ner förens inspektorn sagt till. Och bäst av allt. Som minst uppklädd ska man ha cocktailklänning på sig och sedan blir det bara mer och mer likt bal. Känns som det kommer bli en bra höst.

Hans grannar kommer nog inte vattna hans blommor i fortsättningen...


Berättade storyn om
jättekuk/jättekul för David och han utbrister: Så du vill ha jättekuk ikväll, Louise? - och driver sedan vidare på samma koncept. Senare inser han att hans äldre grannar sitter på balkongen och hör. Sjukt roligt.

Thank God, it's wednesday...


..och säsongsstart för Girls of the Playboy Mansion. Min teori är att fler tjejer än killar tittar på det. Jag vet massa tjejer som följer det - men ingen kille... Har vi alla en liten hemlig dröm om att bli en bunny?

"Det är du värd!"


Idag berättade jag för klasskompisarna att Lisa är en sådan trevlig kombo, vad det än gäller (d v s ofta mat eller godis...) säger hon ofta: "Det är du värd!" Då förklarar hon att hon alltid velat vara som Bill & Bull och att tjejen hon bott hos innan var helt omöjlig, eftersom hon hade ätstörningar, och att hon nu satsar på mig istället. Som Bull. Kul... Nu tänker jag aldrig äta när hon trugar. (Eller var Bill & Bull-storyn bara ett knep hon kör med för att få allt gott för sig själv?)

Förbannade förhållanden


Singeldagboken tog slut för att båda träffade någon?

Våga vägra vinter?


Köpte en söt T-shirt idag från Kiki Riki. Tunn och vit. Sådär lagom tight/lös och lång, lite samma känsla som en storskjorta och med sådan urringning som passar bäst när man är brun. (Som om jag vore brun..inte direkt...men jag har jobbat på det tre dagar nu...)  Håller tummarna för vädret.

Hoppas du får jättekuk ikväll!


Eller jättekul... (Same, same but different?)
Om att skriva sms i solen...helt omöjligt att se vad man skriver.

Fairest of them all


Kyss Johanna lanserar Disney Coutore by Kidada Jones och det här armbandet är min favorit, riktigt sött. Kidada Jones...vad hette Kapten Davy Jones (Pirate of the Carribean) brud? Hon som blev stor som ett hus i trean...

image189

Grannarna tror att vi är Uppsalas svar på Portia de Rossia och Ellen DeGeneres. Sprider det sig kommer jag ju aldrig bli gift...


Grannarna hade fest i fredags och väsnades galet mycket, lekte trubadurer och skrålade på balkongen - vilket gjorde det omöjligt att sova. Varpå jag och Lisa kilar över för att be dem tysta ner sig lite; och jag försöker pedagogiskt förklara att vi inte kan sova. Varpå de tror att vi är ett lesbiskt par. Toppen.

So many dresses, so little time...


 
image188

Att älska som en porrstjärna


Blev lite inspirerad av David. Försökte på fyra-fem ställen men det gick ingenstans.
Att få tag på boken alltså, Jenna Jamessons självbiografi.

Style like u mean it


Ska på bröllop på lördag, har funderat fram och tillbaka på outfit. Provade en riktigt söt klänning på Zara, en axelbandslös vit- och blårandig men jag var inte riktigt säker på om jag ville vara fluffig som en gräddbakelse..så jag slutar nog i turkos axelbandslös klänning från tidigare. Skulle jag ha klänningen nedan skulle jag vara lycklig, den är riktigt amazing.

image187

Kan det bli bättre?


image185

image186

Klapp, klapp för Harper's Bazaar. Lisa byter ut sitt pärlhalsband för Alber Albaz, Bart front row på Vuitton-visning, strålande illustrationer.