Lykke Li - Possibility

There's a possibility, all that I have was all I'm gon' get. There's a possibility, all I'm gonna get is gonna be yours then. So tell me you hear my heart stop, you're the only one that knows. Tell me when you hear my silence, there's a possibility I wouldn't know.

Know that when you leave by blood and by me, you walk like a thief. By blood and by me and I'll fall when you leave. So tell me when you hear my heart stops, you're the only one that know. Tell me when you hear my silence, there's a possibility I wouldn't know.

So tell when my silence's over, you're the reason why I'm close. Tell when you hear me falling, there's a possibility it wouldn't show. By blood and by me and I'll fall when you leave, by blood and by lead,I'll follow your lead.


Var på kroppen sitter allvar?

Och varför skulle jag vilja bli tagen där?

ハッピーバースデー、Jonna!

Grattis på födelsedagen, Jonna!
(Oh yes, våran donna Jonna pratar ju japanska nu!)




Mumsiga matmuffins

De här rekommenderas varmt! De var riktigt supergoda! Ät till soppa eller som mellis, inget pålägg behövs. (Jag gjorde dubbel sats och fryser in.)

8 muffins

50 g smör, 4 dl vetemjöl, 1/2 msk bakpulver, 1/2 tsk salt, 2 dl mjölk, 25 g lagrad ost (t ex cheddar eller parmesan - jag tog vanlig riven ost i påse) och 2 msk solrosfrön.

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Hacka samman smör, mjöl, bakpulver och salt i en matberedare.
3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Fördela i formar; för bullar eller muffins.
4. Stö över ost och solrosfrön, tryck till lite så att det fastnar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.


Gassan, den här är till dig - en smart blondin!

En blondin kommer in på ett bankkontor i Stockholms City och ber att få ett lån. Hon säger att hon ska till Europa i affärer i två veckor och behöver låna 5 000 kronor. Banktjänstemannen säger att han behöver någon slags säkerhet för lånet.

Blondinen lämnar nycklarna till en ny Rolls Royce som står parkerad på gatan utanför banken. Detta fungerar bra,
banken accepterar bilen som säkerhet för lånet.

Banktjänstemannen och de andra på banken får sig alla ett gott skratt åt blondinen som använder en 1.800 000 kronors Rolls som säkerhet för ett lån på 5 000 kronor. Han kör sedan ner Rollsen i bankens garage och parkerar den där.

Två veckor senare kommer blondinen igen, betalar tillbaka 5 000 plus ränta 31.50. Banktjänstemannen säger till blondinen: "Vi är > mycket glada att Ni ville låna hos oss, men vi är en smula förbryllade. När Ni var borta kollade vi upp Er och upptäckte att Ni är multimiljonär. Det som förbryllar oss är att Ni behövde låna 5 000 kronor.

Blondinen svarar: "Var annars i Stockholm kan jag parkera min bil i två veckor för bara 31.50?"

Mätt & belåten

Lägger ut receptet på en god och enkel tomatdipp. Vi åt den till klyftpotatis, kycklingfilé som vi proppat med hackade svarta oliver och soltorkade tomater samt en blandsallad. Rekommenderas!

Grovhacka en vitlöksklyfta och mixa med 1 dl soltorkade tomater och 1 dl creme fraiche samt salt & peppar till en grov dipp med en stavmixer. Färdigt!

Den andra sidan

Jag vet hur det är. Med tågförseningar. Jag vet hur kall, arg, frustrerad och stressad man kan bli. Och vem går det ut över? Jo, oftast över personalen. Jag försöker att inte bli arg på närmsta personal, jag vet själv hur det är att arbeta i serviceyrke - och det är absolut inte tågvärdens fel att tåget är inställt eller försenat.

Men förutom all skäll de här stackars människorna lär få utstå dagligen från frustrerade passagerare; det finns en annan sida också... En resenär blir försenad 10 h en gång. Tågpersonalen kan bli försenade 10 h varje dag. Och de har säkerligen också barn att hämta på dagis, en familj som väntar hemma och behov av att vara lediga.

Trots det kan de också fastna i Hallsberg. Varje dag. Så skäll inte på tågpersonalen.

Kopierar in syrrans senaste blogginlägg (jag dog av skratt..)

"Ett litet snack med paddan..

Jag har varit lite orolig över min skölpaddas badvatten om det är lagom temperatur & sånt eftersom att de inte kan reglera temperaturen själva. Jag låg & funderade lite på det igårkväll innan jag somnade tror jag, för inatt drömde jag om att jag & sköldisen pratade med varandra (den hade jättegullig röst), haha.. & då sa hon att vattnet var perfekt temperatur & att hon trivdes jättebra hemma hos mig, & sen bad hon om ursäkt för att hon hade kissat på sig tidigare på dagen. Hahaha! Jag kommer ihåg att jag låg & tänkte efter jag drömt att "Varför skaffar alla hund? En sköldpadda är ju såå himla mycket roligare för de kan man ju prata med.."

Nu ska jag hämta lite frukost till henne, musslor, räkor & bläckfisk är på menyn!"

www.viktorianordenberg.blogg.se


Alla hjärtans dag-bukett på slutspurten


Nja

Tacosoppan var under förväntningarna. Ska koka lite morötter och lägga i samt klicka på lite creme fraiche i tallriken nästa gång, har en halvfull stor kastrull kvar...

Idag blir det tacosoppa

4 portioner

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat


300 g köttfärs

1 gul lök

1 påse taco kryddmix

1 krm timjan

4 potatisar

1 1/4 l hönsbuljong

Olja att steka i

Fräs köttfärsen i lite olja. Mosa den med en gaffel till en grynig massa. Riv löken och blanda ner i köttfärsen. Smaksätt med tacokrydda och timjan. Skala potatisarna och tärna dem. Koka upp buljongen. Koka potatistärningarna mjuka i buljongen. Det tar ca 7 minuter.

Blanda ner köttfärsen. Ge ett sista uppkok före servering.


Cougar Town

Kunde inte vänta tills Sverige-premiären 2 mars... Jag och Frida körde maraton med nya serien Cougar Town ikväll och den var inte alls som jag hade tänkt mig. Jag trodde på avsnitt om en timma i stil med Desperate Housewives adderat med singelliv, mycket glam och silikonbröst. Istället fick vi serverat avsnitt om 23 minuter, mer likt Christine fast utan den pinsamma humorn och mer livsglädje. Rekommenderas!


Ny favorit

- hittad hemma hos Lisen som serverade den tillsammans med Keso och jordgubbs- & rabarbermarmelad. En riktig hit! Lite tunnare, lite frasigare:

4 portioner
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk salt
3 msk smör & rapsolja


Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i ett ägg i taget och salta. Ringla smör-&rapsolja i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll pannkakssmeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

 


När jag blir stor vill jag ha en fotovägg


Som Bambi på hal is?

Jag & Artin tog en tripp till Fjällnora i söndags för att hyra långfärdsskridskor... Ingen av oss hade åkt innan men trots detta ledde Artin in oss på det längsta spåret..en halvmil..och vi lyckades komma runt utan några åkommor alls - jag hade åtminstonde räknat med blåmärken!












Happy Valentines Day


Ödets ironi...

..först varslad från jobbet och idag fick vi lägenheten uppsagd; Ulf får inte hyra ut i andra hand längre och tvingas säga upp den. Känns som en bra start på året, inget jobb och inget hem.


Söker jobb

Malin skrev om en rolig jobb-blogg. Jag kanske borde ha en
jobb-blogg... Jag söker jobb! Pronto! (Varslad.)


The last bounce

Jag och Vickan har flera gånger planerat att se Bounce; och ibland har vi varit snåla och ibland har planeringen inte gått ihop men vi har hur som helst aldrig kommit iväg... Och nu ska de lägga av! Men vi har åtminstonde biljetter till deras avskedsföreställning - bättre sent än aldrig! Syskonen Hammaräng från Värnamo följer med så jag tippar på succé.


Kladdkaksmuffins

Testa dessa igår, underbara! Men det är lite jobb med dem så passa på att göra dubbla satser med en gång! (Obs! Stark chokladsmak. Ett tips är att dra ner på kakaon.)

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (fungerar bra att vara försiktig i micron också!)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen ca 12 minuter. (Jag fick köra dem lite längre.) Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Fredagsfräckis

Tre kvinnor samlas; en singel, en förlovad och den tredje är gift.


De bestämmer sig för att ta reda på hur man bäst förför en man. Samma kväll ska de ta på sig en body i svart läder, höga klackskor och ha välmålade ögon som en överraskning till sin partner.

Dagen efter samlas de igen för att höra hur det har gått...

Singeltjejen, som haft en blind-date:
- Så fort han öppnade dörren och såg mig i utstyrseln skrek han som en vilde och vi älskade fyra gånger på raken, direkt på golvet...

Den förlovade tjejen:
- Jag tog på mig bodyn, de högklackade skorna och sminkade mig sexigt, men det kändes lite pinsamt att stå där nästan naken, så jag tog på mig en pälskappa som jag hämtade i garderoben. När han kom hem, öppnade jag pälskappan så att han kunde se vad jag hade under. Han blev tokig och skrek av lycka, han kysste mig överallt, vi gick till sovrummet och älskade två gånger på raken.

Den gifta tjejen:
- Ja du (med en besviken ton), jag tog också på mig läderbodyn och skorna. Jag sminkade mig mer än vanligt och kände mig snygg. När gubben kom hem, slängde han sig på soffan, tog TV-kontrollen i handen och sa:
- Hörru Batman, vad blir det för mat idag??


För er som fortfarande frågar vem Frida är

Frida och jag har jobbat på Stadium tillsammans och nu är vi som ler & långhalm. På fredagar äter vi helst fläskfilé med potatisklyftor och två sorters såser; Rydbergs Café de Paris och Rydbergs rödvinssås. Ibland dricker vi vin och tittar på komedi, för att få filmen att bli ännu roligare... Och så delar vi såklart det gemensamma intresset shopping och saker. Och pannkakor. Och McDonalds.