Hemmagjorda hamburgare; the real thing

Hängde med Gassan igårkväll; och redan på vägen hem från Stockholm messade han och frågade om han skulle börja med middagen? Jag önskade hemmagjorda hamburgare. Och mycket riktigt, när jag kom till Uppsala stod Gassan och kryddade köttfärs för att göra egna burgare.. Vilken hemmafru! Jag hade tänkt mig Scans som man bara steker...


En materiellt god natt?

Idag kom nya sängen! Vi firar med nya sängkläder! Favoriterna Living (Hemtex egna märke) och US Polo.


My boyfriend is a dick!

Tror ni någon ens kommit på tanken att ta rekord i världens största kondom? (Innan idag alltså...) Guiness Rekordbok nästa!

Pratade med lillasyster i telefon och sa att hon måste se bilderna på Artin när han har världens största kondom på sig...varpå hon ifrågasätter om hon verkligen vill se det... (Hon förstod nog inte riktigt sammanhanget...) Underhållning på hög nivå.










Nu är glada julen slut, slut, slut

Det var visserligen ett bra tag sedan jag plockade undan julpyntet men måste passa på att visa vad jag fick av mamma! (Julen varar än till påsk...) P.s. Föreställ er en julstjärna i krukan och brinnande värmeljus så är vi hemma.. D.s.


Den tackar jag för

Proviva med smak av äpple, svart vinbär och mynta. Riktigt fräsch.


Get the bigger picture

Koppla ihop till mediaspelaren, telefonen, iPhonen...titta på film, spela spel... http://www.myvu.com/crystal-ev.aspx


Kommer ni ihåg den här?


Vet du vad samekvinnorna kallar sina dildos?

Gassan svarar: Renskav... (Och jag bryter ihop av skratt.)
"Rätt" svar: Fusklappar...


Lättlagat

Hade tinad kyckling i kylen som jag var tvungen att ta reda på lite snabbt under lunchen; blev ingen middag hemma i måndags och igår var det taco tuesday och ikväll ska vi till Stavros som fyller 27. (Hurra, hurra!) Så, snabbare än kvickt, blandade jag ihop en smaskig Djungelgryta, rekommenderas!

Skär bitar av 500 g kyckling och bryn i stekpanna, krydda med salt och peppar. Rör i 1 tsk curry (jag tog mer!), 4 dl matlagningsgrädde och 1 1/2 msk kycklingfond. (Jag gillar alla fonder från Touch of taste.) Låt koka i 3-4 minuter. Servera med ris, skivad banan och ärtor.

(Men nästa gång funderar jag på att inte ha extra curry i grytan, utan följa receptet, men steka bananen lätt i curry och ha i grytan.) Och glöm inte de gröna ärtorna, det blir smaskens!


Favorit i repris; taco tuesday

Igår med Malins goda tacopaj! Vi kom in på mormoner; med tanke på författaren Stephanie Myer (Twilight, New Moon..) som är troende mormon. Och som vanligt när man inte riktigt har koll, googlade vi! Har du full koll på vad mormonerna står för? Om inte, läs nedan, riktigt intressant, jag visste inte att det fanns folk med sådana värderingar. (Och som Stavros sa, vilken film det skulle bli!)

Mormonerna tror, att otaliga gudar härskar över var sin planet i universum, och att dessa gudar en gång var människor liksom vi. En ledande mormon, Milton R. Hunter, förklarar att Gud en gång var människa. Mormonerna räknar Elohim som sin Himmelske Fader som härskar över en planet i närheten av en mytologisk stjärna, kallad Kolod. Där avlar han miljarder människoandar med sina gudinnor. Var och en av dessa andar behöver en fysisk kropp för att kunna utvecklas till en gud. Detta problem togs upp av gudarnas församling och Elohims två äldsta söner, Lucifer och Jesus var också med där. Man kom överens om att skapa planeten Jorden och där skulle de många andarna få en prövotid i mänskliga kroppar. Lucifer ville bli frälsare för denna nya planet och dess invånare, för han ville frånta människorna deras handlingsfrihet. Jesus däremot tyckte att människorna skulle ha möjlighet att själva välja mellan att bli frälsta eller förtappade. Det blev enligt Jesu förslag.

Lucifer blev rasande och han ställde till ett uppror och fick en tredjedel av andarna på sin sida. Han blev Satan och hans anhängare blev demoner. Som straff kunde de inte få mänskliga kroppar. De andar som inte stred modigt fick mörk hud på jorden - och så uppstod den svarta rasen. De andar som kämpade tappert mot Lucifer föddes med vit och ljus hud.

Mormonerna säger om Jesus att han efter korsfästelsen och uppståndelsen kom till Amerika för att predika för indianerna. Mormonerna menar att indianerna huvudsakligen härstammar från israeliterna. år 421 f Kr hade de mörkhyade indianska lamanitterna utrotat de vita nephitterna i ett stort krig. Den siste nephitten, Moroni, gömde folkets historia, nedskriven på guldplattor, i en gravhög, där Joseph Smith fann den under en ängels vägledning i början på 1800-talet. Mormonerna anser att Joseph Smith är en profet, som fick visioner av ängeln som befallde honom att organisera mormonsamfundet, därför att alla kristna kyrkosamfund hade avfallit från den rätta tron.

Mormonerna hoppas att kunna utvecklas till gudar genom att följa mormonismens bud.

Lycka till; endast vinst räknas

Tog en snabbis till Stockholm; för stylingfinal på Veckorevyn, i måndags. De hade arrangerat en stylingtävling tillsammans med Nike; och jag lyckades ta mig till final bland de fem bästa. Vinnaren får skylta om på NK. Vi får väl se...

Deppar

Så gott som sträck-tittade på säsong 1 och 2 av Lipstick Jungle - och älskade det! Men eftersom de inte gör fler säsonger av serien sparade jag de två sista avsnitten... Det var helt enkelt för mycket kärlek för att säga hejdå vid den tidpunkten. Ikväll var det dags. Och jag mår inte ett dugg bättre nu. Eller jo, lite. För det blev ju som det skulle igen!


Här kommer äntligen bilderna från nyår

  








     

  


Truly, madly, deeply


Magiskt

Sent igårkväll tog Artin med mig ut på promenad; och allting såg magiskt ut! Det var inte så att det låg snö på träden; utan grenarna var vita och gnistrade som kristaller. Och så snöade det, försiktigt, försiktigt. Det kändes knappt men hela luften gnistrade. Blev en promenad uppför Ågatorna, runt Domkyrkan, Carolina Redeviva och slottet. Och så lekte vi Tigerjakt! Det var spännande!


Frisyr som Tabita eller guldblond som Kate Hudson?

Syrran skickar över två bilder och frågar om smakråd hur hon ska färga sitt ljust blonda hår för att slippa ha sådana problem med utväxten... Gissa vilken jag valde...


Det här är förresten Tabita (från TV-serien Mia & Klara)...


Just det

Vad blir SJ AB baklänges?

Taco tuesday

Idag med inriktning Enchilada evening. Alltid lika roligt att träffa Malin! Och Stavros och Gassan, förstås. Men Stavros slog mig på SingStar! Andra gången jag får spö på hemmaplan. (I Örebro möter jag tuffare motstånd så det är endast på hemmaplan i Uppsala jag får briljera..och det tog han ifrån mig!)

Snabba cash; gratis är gott...

På lördag blir det mera bio: Snabba cash. Men det blir inga cash alls. Birger Jarl bjuder på premiären, trevligt! Mycket film nu...

Postat av: Gassan
Visste inte att du har en film blogg!
Postat av: Louise
Jomenvisst är det en filmblogg. Och ibland en modeblogg. Och ibland en matblogg. Och en övningskörningsblogg. En kameleontblogg helt enkelt! Life as I know it. Louise. Kameleonten. Med pojkvännen som har en förkärlek till kamelpungar, på tal om k-a-m-e-l..eont..pung... Ni som sett Artins pepparkaka med glasyr vet vad jag menar.

Yantramattan, den nya Dogge?

Kommer ni ihåg när Dogge Doggelito syntes lite överallt? Företag anlitade honom för att höja sin hipphet.. Men det hela kändes mest lite B. Såg idag att om man köper en valfri telefon på Telekiosken får man en Yantramatta. Vill jag ha en sådan så köper jag väl det, inte köper jag en telefon just där för att få mattan på köpet?! Nej, satsa på bra priser på produkterna istället.

Filmkväll goes filmhelg

Fredagkvällen bjöd på The burning plain och The Proposal, i lördags blev det 3D-bio Avatar och söndagskvällen blev hemmakväll med fullsatt soffa (och golv) och Up in the air som egentligen har biopremiär 15 januari.

Alla sevärda, bäst var helt klart Avatar - dock hade jag behövt en paus för att sträcka på benen...

Sevärt

Var på bio med Artin, hans pappa och brorsa i onsdags. Såg Old Dogs, rekommenderas varmt! Enkel humor, nästan på gränsen till för låg, men vi skrattade hela filmen - till och med mer än i The Hangover.

Nu är det jul igen

Skulle fira ettårsdagen med bio och restaurangbesök på superhäftiga Koh Phangan men vi hade visst missat att det var armenisk julafton igår... Ändrade planer!

Roligast i år - hitills

En spelare kritiserar Jesus shot i första filmen; EA kontrar i den andra filmen... Måste ses!

 


Också ett sätt att spara pengar

  • Ha matlåda istället för att äta lunch ute
  • Spara mynt i sparbössa
  • Storhandla istället för att småhandla
  • Ställa in dagstripp till Romme Alpint p g a 40 minusgrader...

My one and only

Ett år. Happy New Year..

 

 


När, var, hur, varför?

Hur kan rengöringsmedel för diskmaskiner ha blivit årets produkt 2010? Borde det inte ha blivit årets produkt 2009 om det nu ska vara årets produkt? Och hur kan Vanish också ha blivit årets produkt 2010? Och hur kommer det sig att man inte får fram något svar angående detta när man googlar på årets produkt 2010? Eller Vanish årets produkt 2010?

Wow wow wow!

Jag älskar H&Ms kommande The Garden Collection, i butik 25 mars! Bra priser (199:- till 399:-) och ekologiska material men framförallt så vinner ändå designen! Den första, vita klänningen, är min dröm!






These hearts they race from self-control

Imorgon har vi varit tillsammans i ett år. Fast egentligen nästan idag, för vi blev tillsammans en helt vanlig måndagskväll efter jobbet. Precis som idag. På ett sätt känns det som igår, allt var så pirrigt och spännande! Samtidigt som jag inte kommer ihåg hur det var innan jag träffade Artin, för det känns som han alltid varit där. En känsla kan jag åtminstonde sätta fingret på: Jag är som nykär igen.

Hands down this is the best day I can ever remember.


Kvällsläsning

Jag orkar inte vänta på att trean ska komma på bio så nu läser jag ikapp...


This summer get ready to Carrie on


El Maco Fiesta

Gassan överraskade med El Maco Grande på nyårsafton (2009) - och El Maco är min absoluta favorit! Sedan fick jag Artin att gå till Donken på nyårsdagen (2010) för att köpa den igen.. Han ifrågasatte om jag skulle äta hamburgare två dagar i rad; men en El Maco per år är väl ingenting?!


Året som gick

Januari

Året 2009 började storslaget med det bästa som hänt mig: Artin. Visserligen hade vi träffats en hel del innan men måndag femte januari blev jag flickvän. Och Artin blev pojkvän. Förutom en massa pussande, kramande och nykärhet hann vi med en del skidåkning i Romme också.







Februari

Kallt, kallt, kallt men jag hade ändå vårkänslor med tre stycken Alla hjärtans dag-firanden: Fest på reklambyrån Amore, den riktiga lördagen och sedan middag på Smak i Stockholm plus stand up comedy för att kompensera att Artin arbetade den riktiga dagen.





Mars

Vi körde oneliners från detta klipp hela månaden (och förmodligen lite till..).. Och lyssnade på The blower's daughter med Scala & Kolacny Brothers. Och hade massa tända ljus!

¨

April

Jag tog med Artin hem till Örebro för att han skulle få träffa mina föräldrar och de tog med honom på ormsafari...



Maj

Jag sa upp mig från mitt jobb som merchandiser på Stadium...



Juni

..och började arbeta som VP of marketing på ett dataspelsföretag. Och vi tävlade SM i gymnastik på hemmaplan. Och jag hade lite semester tillsammans med Artin. Och vi bestämde oss för att flytta ihop!



Juli

Så i juli flyttade vi ihop! Den sjätte närmare bestämt. Vi hann även med en massa Salt och Sommarklubb på onsdagar. Och massa nya skor.





Augusti

Semester med kärleken, lillasyster, mamma, pappa, mormor och morfar på Bästkusten! Och jag & Lisa såg Coldplay på Stadion.



September

Jag fyllde 23 och vi bestämde oss för att satsa på att bli golfproffs...







Oktober

Artin fyllde 25, jag överraskade med paket på sängen och Stockholmsvisit med elvarätters på F12. Jag blev ordförande i Svenska Gymnastikförbundets Trampolintekniska kommitté. Och så fyllde morfar år!



November

Vi testade att fira Thanksgiving och Tim åkte till Ryssland och kämpade sig, trots skada, till ett VM-silver i DMT!





December

Mormor fyllde år, vi såg Hjalmar på Örebroadway, Lars Winnerbäck, Magnus Betnér, firade jul med Artins pappas familj, firade julafton med min familj och badade badtunna och fick numera traditionsenligt hälsa morföräldrarna en god jul via Skype, firade jul med Artins mammas familj, mellandagsshoppade i Stockholm med syrran och firade nyår med trerätters och ostron hemma i vardagsrummet.