Christmas with you is the best








Dagen före dopparedagen

Staden har varit vit i över en vecka, ikväll väntar bilfärd hem till Örebro. Snöoväder hotar jultrafiken, vi ska åka sakta!


Thank God it's Friday

Jag är uppbokad varenda förmiddag, eftermiddag och kväll fram tills julafton. Jag vill bara ha sovmorgon...

Guld värt

Igår när jag kom hem från eftermiddagsmöte hade Gassan skurat vår micro och spis. Jag behöver inte säga mer, va?

Wiener

Dricker nymalet kaffe med smak av vanilj och kola. Mums!


Imorgon blir det Betnér


Morgongåva

Betnerbiljetter och Zoo York-tisha till älsklingen som ligger hemma i sängen, ledig idag. Det gäller att vara snäll, särskilt nu innan jul!


Nu är det jul här i vårt hus

Vi har pyntat granen vi fått av mormor & morfar idag, jag ville inte vänta..lika bra att hinna njuta! Vi hann med att baka lussebullar och dekorera pepparkakshjärtan till köksfönstret tillsammans med Gassan också. Gissa vilken Artin har gjort.. (Det lilla hjärtat har pappa gjort och skickat med från Örebro.)








Grattis igen (men skulle man verkligen sjunga med i nationalsången?)


Rädda julen

Jag gillar gräddnougat, trillingnöt och nöttryffel bäst. Romrussin, likörtryffel, ägglikör, körsbär i likör och höstnougat går inte hem hos mig. Måste jag välja en faller min röst på gräddnougat som favorit!

http://www.raddajulen.nu/ - vilken PR!

 

Övning ger färdighet

Tjejerna har övat och övat och övat, syrran är alltid på väg till träningen oavsett tid på dygnet... Och övning ger färdighet! Grattis Experience till NM-bronset i disco!


På söndag ska vi julpynta hemma


Ågatan 11 med jobbet

Vörtlimpa med gräddost, lax, romsås, Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, kryddkorv, leverpastej, knäckesmörgås med julskinka och senap, chokladpudding, kladdkaka, knäck, pepparkakspannacotta med glöggtäcke, Staropramen och Åbro Sigill.

Hur ofta händer det?

En timma och en kvart tidig till julbordet, hur ofta händer det att jag är en timma tidig plus en extra kvart till godo? Tyckte redan jag var ute i god tid med den där extra kvarten..trodde vi skulle käka halv åtta men tydligen halv nio...

Klänning från Bondelids kollektion Romantic Country Life på.




Grattis i förskott

Åkte hem till Örebro för att fira mormors födelsedag i förskott. Supermysig fredagskväll med massa gott småplock och sushi. Idag tog vi den tänkta efterrätten; Camembert med hjortronsylt. Tack för trevligt sällskap, det är alltid så skönt att komma hem till Örebro!







Allting, allting, allting, ja, allt, var nästan perfekt

Det hela började något platt, vi hade visserligen fixat till oss ståplatser i sista minuten, men gympahallen hemma där man redan är flera gånger i veckan..det är inte särskilt mycket stämning i det... Och låtarna var från den nya skivan, vilken ingen av oss varken lyssnat in oss på eller hajpat. Jag tyckte både intron och riff lät som Kent.

Vid Varning för ras vände allt och under Hugger i sten var Fyrishov som bortblåst och endast scenen fanns i mitt fokus. Först ut som extranummer bjöds vi på Elden. Kalaset avslutades med Söndermarken och därimellan fick vi Solen i ögonen av både låt och strålkastare, klassiskt Lasse...

Och så resonerade han om sin allmänt kända "tjurighet".. Att han inte alls är tjurig. Men när han var liten och var på julgransplundring skulle alla barn dansa kring granen, men han hade på sig en KISS-tröja den dagen för att vittna om sitt utanförskap och tyckte inte man kunde dansa kring granen i en KISS-tröja..! (Så han fick ingen godispåse.) Han kände sig helt enkelt obekväm med att dansa kring granen.

Idag känner han sig obekväm för tv-intervjuer och tidningsartiklar. Men musik och konserter, det gillar han - och satsar på. Och visst gör han det bra!


Hon frågade, älskade de dig ikväll? Jag svarade, jag kommer faktiskt inte ihåg...

..men något säger mig att Uppsala var ett segertåg.

Winnerbäck ikväll, dock sittplatser. Vet inte hur man gör sådant?! Sist jag hade sittplats var på Mora Träsk när Vickan var två år.


Bortskämd

Gassan är ute och köper vaniljlatté till mig. Mums!

Bjuden på födelsedagslunch

Oh yes, är det Louises födelsedag är det klart att Louise ska bli bjuden på sushi! Visserligen var det Lisen som borde ha blivit bjuden på sushi, istället blev jag bjuden av henne, trots att det var Lisens födelsedag.. Knasigt men mycket trevligt! Tack Louise, jag hoppas att du haft en trevlig födelsedag! (Jag hade trevligt på din födelsedag!)


Massa mys



  




Mammor & pappor

I nästa Robinsontävling:

6 gifta män blir nedsläppta på en ö med bara 1 bil och 4 barn var i 6 veckor. Varje barn sysslar med 2 olika sporter och antingen musik eller danslektioner. Det finns ingen Macdonalds.

Varje man måste ta hand om sina 4 barn, hålla sitt tilldelade hus städat, gå igenom läxan, hjälpa till med olika skolprojekt, laga mat, tvätta och betala "låtsasräkningar" där pengar man fått inte räcker till. Man får en summa pengar som ska räcka till mat varje vecka.

Varje karl måste även ta varje barn med sig till bokade läkarbesök, tandläkare och frissa. Han måste även baka kakor för barnens olika sociala evenemang. Han måste också vara ansvarig för att inreda sitt tilldelade hus på ön, plantera blommor och se till att det i alla tider är representativt.

Mannen får endast se på tv när alla barnen sover och alla sysslor är gjorda.Varje far måste även kunna alla orden till varenda idiotisk barnramsa som kommer på tv och namnen på alla tv-karaktärer i alla tecknade serier.

De måste raka sina ben alla dagar,använda smink som de ska sätta på medan de skjutsar sina barn till respektive aktivitet och laga 4 olika luncher. De måste använda obekväma och för små, men dock supermoderna skor, ha naglarna målade och ögonbrynen plockade.

Under en av dessa 6 veckor, måste de ha plågsamma kramper i magen, ryggvärk, och fruktansvärda men oförklarliga humörsvängningar utan att nånsin klaga eller förskjuta sina sysslor. De måste springa på ett otal Hem och skola möten och tillbringa flera timmar i lekparken med sina mindre barn. Varje kväll innan han lägger sina 4 barn skall han bada dem, sätta pyjamasen på, borsta deras tänder och hår. Samma procedur på morgonen före klockan 7.

Ett test kommer att genomföras i slutet av dessa 6 veckor, där han skall kunna följande: varje barns födelsedag, längd, vikt, skostorlek, klädstorlek och lärares namn, barnets födelsevikt, -längd, klockslag, varje barns favoritfärg, bästa kompis den veckan, mittennamn, favoritgodis, -sång, -dricka, -leksak, största rädsla och vad dom vill bli när de blir stora.

Barnen röstar bort dem från ön beroende av hur papporna skött sig. Den sista pappan kvar vinner, om han har tillräckligt med styrka kvar att möta sin partner och ha sex med henne utan förvarning och var som helst..

Den som vinner får i pris att göra denna tävling om och om igen i ca 18 år, och får rätten att kalla sig själv mamma.

Hjalmar on Örebroadway

Mormor och morfar bjöd på revy som årets julklapp; och vilken revy! Riktigt, riktigt roligt. Eftermiddagen fortsatte med pepparkaksbak på fri hand (d v s inga bakformar!) och El Clasico. Jag och Artin fick även en julgran och julgranskulor att ha hemma i lägenheten. Jag vill pynta den nu!