Världens goaste världsmästare


Hittade just ett
filmklipp från Lilla Sportspegeln jag inte sett innan.
"Man får flygkänsla..."

Äntligen hemma...


..visserligen med en deciliter vatten i vardera sko, "tack" vare det ihållande hällregnet. Blöt ända in på underkläderna - som visserligen redan var våta efter att jag offrat dem på bastu; och därmed även dusch. Nej, efter 24 timmars spring (och möte med tidningsbudet dubbla gånger) blir det nu tack och godnatt.

Too bad.


SF i Örebro kommer inte att visa Pedro Almodóvars nya film Volver (Att återvända).

Fostrad i Rosa-Marias skola kan man inte göra annat än hysa beundran över hans filmer. Jag kommer aldrig glömma spanskalektionerna på gymnasiet då hon spolade över alla sexscener - förutom sista lektionen; då var vi stora nog att få titta... (När vi såg Köttets lustar; titeln talar för sig själv - och Allt om min mamma; som handlar om transvestiter, var det en massa spolning...)

Första flyttlådan


Har precis packat första flyttlådan; med saker från födelsedagen. Inte för att jag ska flytta precis just nu; för jag har ingenstans att flytta till... Men ändå. Jag har inte ställt in grejerna i en garderob hemma hos mamma och pappa - och det är ju ett steg framåt.

I hear your name in certain circles


- and it always makes me smile.

Pärlband


Insidan av nederdelen på mitt vänstra ben har som ett pärlband av blåmärken. Jonas skulle styra upp mina benhinnor - bra, bra - men det ser riktigt lustigt ut.

Vi tror på långa bad och tända ljus, massage och att fylla huset med väldoft.
Vi tror på rätten att göra misstag, förlora allt och börja om på nytt.
/Lush

Lycka är att...


..ha bussbiljett,
Tjeckien tur och retur. (Vilket jag har!)

Bakslag


Mycket trevlig helg. Två inflyttningsfester och utgång i lördags. Riktigt kul att träffa Jonas, Pikkos, Niklas och Guntha igen. Möte om nyårskursen igår och så tåg hem till Örebro och direkt ut till Babar & Björnstugan med Malin och Jonna; som är hemma från USA en vecka - nice. Vaknade dock med huvudvärk och ont i halsen; vilket går att mildra någotlunda men huvudvärken bådar inte gott för dagen och går ut över träning. Surt. För att spä på fy-känslan har jag ont-ont-ont i ryggen. Massage är välkommet!

Raspberry goes peach, Örebroare goes Stockholmsgäst


Det finns ett
ordspråk som säger att vägen till mannens hjärta är genom magen - men i det här fallet tror jag att Lisen försöker fånga mig i sitt nät. Först nybakade vaniljbullar, kaka och kaffe efter jobbet - och sedan kvällsmat i form av hemmagjord potatissallad med vinegrett. (Hon lyckas.) 

För övrigt är jag övertygad om att Stimorol var i stort behov av det uppsving de fått av fusion-serien. Nu ska jag packa ihop min väska och sedan sova. Upp med tuppen...jag ska se truppen...

- Och stort tack till Moa som ville att jag skulle följa med till London; det var det charmigaste jag hört på länge. (Moa är bästa kompis med en av mina gymnaster.) How sweet.

Dagens iTune: Every me and every you - Placebo

Greetings from fröken trötter


Idag blir det en eftermiddagstupplur - jag längtar redan.

So close, no matter how far


- couldn't be much more from the heart.

Dagens iTune: Nothing else matters - Metallica

En av de bästa. Genom tiderna. Håller alltid.
(Och det fanns en tid då jag kunde spela introt på gitarr.)


Eller kanske som en vindtät jacka med fleecefoder?


Jag har sådana pärlor runt omkring mig och det gör mig varm - för vissa dagar blåser nordanvinden hårt och då är det konstant kyla; jag liksom stelnar. Då är ni som ett duntäcke och en kopp varm choklad!

Laddad


Sitter uppe med DVD för trampett steg 2 & filmklipp från otaliga
tävlingar och diverse händelser - men nu måste jag sova. Nöjd med att ha rett ut skruvhåll och tzucka hel kontra kassamatsu. Bord är verkligen inte min hemmaplan men när jag kikade genom terminologin kändes det ändå bra - tills övningen petrik. Överslag half-half? Galet att köra framåt... Sedan insåg jag att det inte var någon dubbelvolt - utan ingen volt alls; enbart överslag med halvvändning till halvvändning. (Uppenbarligen lite för het på voltrotationer...)

Blä!


Åt precis en fryst förpackning med fullkornspasta, grönsakssalsa och köttfärssås med fetaost. Visst, det låter helt okej men såhär i efterhand har jag gjort ett commitment med mig själv. Aldrig mer frysta färdiga portioner. (Lillasyster som fick någon biff, kokt potatis och rårörda lingon är på samma linje. Förlåt, darling; idag var det bråttom! Nu ska jag kila iväg på truppträning. Nice.)

Sleep tight


Fick två paket av Nescafés Cappuccino 75% less fat i brevlådan igår, trevlig överraskning.
Smakar riktigt gott (för att vara pulver).

Tränade ett medelpass för Lennarth på lunchen idag. Lennarth är en hurtig farbror med mönstrat svettband - och jag vet precis hur det låter; men han är både ruskigt bra och ruskigt kul. Det passet rekommenderas varmt. Annars är Core på Haga trevligt, körde ett pass igår. Nästa projekt är att plaska lite. Haga har 34 grader i vattnet på torsdagar och jag känner att min ömma kropp behöver lite värme och uppmjukning.

Just det! Åt GB Sandwich lussebulle idag; men jag kan nog inte påstå att jag var vidare imponerad. Visserligen luktade den verkligen saffran men inte så sött och gott som lussebullar utan snarare som den där kycklingpajen vi lagade en gång; och som jag mådde illa av. Så det var inte lika kul att äta glass längre.

Nu är Scrubs slut och jag likaså.

Exotiskt...


Såg en välklädd man med svart kostym, skjorta och välputsade skor idag - och i ena örat satt ett stort örhänge från Pilgrim; en
stor, vinröd blomma. Det var lite spännande.

Oväntat?


Oväntat att Richard Jomshof från Sverigedemokraterna skulle
förses med en sk Hitlermustasch?

Viktor & Rolf for H&M


Det här blir säkerligen 
bra. Dock alltid extrem hysteri.

    

Gråter Göran Persson?


Göran Persson, avgående statsminister och avgående partiordförande - men under gårdagkvällens tal kändes han mest som en avgående allsångsledare. Som när Lasse Berghagen slutade på Skansen, ungefär.

Obesvarad kärlek


- Louise; om jag lär mig sjunga riktigt, riktigt bra (bättre än Idol!), lär mig
spela piano och sedan skriver en kärlekssång till dig. Blir du kär i mig då?
- Nej, Johan, jag blir inte kär i dig.

- Louise; om jag lär mig spela banjo och ställer mig nedanför ditt fönster
och sjunger och spelar. Blir du kär i mig då?
- Nej, Johan, jag blir inte kär i dig.

- Louise; om du ramlar ner i ett stup och jag slänger mig i en lian och
räddar dig. Blir du kär i mig då?
- Nej, Johan, jag blir inte kär i dig.

- Louise; om jag räddar dig ur ett brinnande flygplan. Blir du kär i mig då?
- Nej, Johan, jag blir inte kär i dig men jag blir dig evigt tacksam.

- Louise; om jag....
- Nej, Johan, jag kommer aldrig att bli kär i dig!

Men tack för visat intresse...

Fundering


Varför har ZTV slutat sända allt som inte är musik?
Inte en enda sitcom!

 


Such a disappointment, som Kishti hade uttryckt det


Det var en etta...utan minsta tillstymmelse till sovalkov - och planlösningen var konstig.
Trist, för läget är guld.

Att äta upp sina pengar...


Sitter och sörplar spenatsoppa från Oskarsparken. Igår var jag hemma hos sjuklingen Louise med lasagne från Rosalie´s Deli och förra veckan tillbringades flera lunchraster vid Kårens buffé... Har försökt att vara sparsam för att kunna åka till Tjeckien - så jag borde satsa på fler luncher hemma och matlådor...

Nu ska jag ut i solen och lära en skolklass att hoppa trampolin. Första dagen på länge jag får vara utomhus, trots det fina vädret. Till kvällen blir det lägenhetsvisning; en central hyresrätt. Håll tummarna!

O'boy


Fick för mig att låta ett glas O'boy vara sällskap under debattförberedelserna. Då är det tydligen "
no suger added" vi har hemma - och jag måste säga att jag varken bryr mig om att den är sockerfri eller inte innehåller några kemiskt framställda sötningsmedel. Inte så länge pulvret inte går att röra ner, utan allt klumpar sig - eller i bästa fall skapar stora bubblor, med pulver inuti, på ytan.

Det gör mig på ungefär lika gott humör som när vi tältade i Skåne en vecka och varje morgon väcktes av Peps Perssons "Oh boy" (vilket vackert väder...), klockan halv åtta. Och varje morgon öste det ner.

Dock handlar kvällens avsnitt om att bara vara vänner...


Dagens iTune: Dreaming of you - The Corals

(Låten kommer från soundtracket till
Scrubs och spelades faktiskt häromdagen; när JD och Barbie är så heta på gröten att de välter halva lägenheten. Kan det bli mycket bättre?)


Vad kommer härnäst? Glögg?


Tro inte att man bara satsar på glass under sommarmånaderna... GB goes christmas.
GB Sandwich pepparkaka --> GB Sandwich lussebulle --> GB Sandwich glögg?

Javisst låter det smått skumt med saffran i kombination med glass men som det lussebullefreaket jag är har jag tidigare testat kulglass med smak av saffran; riktigt gott. Så nu undrar jag bara: När finns den i butik?

65880-99

Okej.


Det känns faktiskt som om någon slagit en skridsko i huvudet på mig - men jag är glad ändå. (Just det... Jag har faktiskt en anekdot från idag. Jag har ätit lunch på Mega; det är ungefär det sista stället i världen jag trodde jag skulle äta lunch på. Det serverades bruna bönor eller pasta med musslor. Pest eller kolera? Så idag har jag ätit bruna bönor; pest, på Mega - av alla ställen.)

Nu ska jag krypa ner under täcket och titta på Sex and the City.

Ångvält.


Det känns som om jag blivit överkörd. Kroppen är som spaghetti och huvudet bultar ilsket. Lisen är sjuk å  folk på jobbet är sjuka... (Låt mig inte åka dit!) Som pricken över i är det en sådan dag när man jobbar till 17, cyklar hem, är hemma 17.30, lagar mat; äter och diskar - är klar 18.20 och får 5 minuter över innan det är dags att byta om och sticka iväg till trampolinen. När jag kommer hem ska jag krypa ner under täcket direkt, titta på Joey och sedan sova! Så bra gick det att hinna träna idag... Men det fanns i alla fall mat i kylen, så jag slapp handla. Man ska se det positivt!

(Och till råga på allt gör de reklam för E-kontakt på min blogg! Singelreklam... Hej, frustrerande.)

I like.


Idag har jag blivit förälskad - i en lägenhet. Dock är det en bostadsrätt...och jag vet inte om jag borde ge mig in i en sådan eftersom jag inte vet var jag hamnar med studier.

65880-98

Friends with benefit.


I slept with someone in Fall Out Boy and all I got
was this stupid song written about me. 

Album numero dos med soundtrack från One Tree Hill; Friends with benefit med bl a Fall Out Boy, Jimmy Eat World, Nada Surf och Gavin DeGraw på högsta volym.

You go girl!


TV Interview for Sofi's Fashion - posted by
the Sartorialist at 06:00 AM, monday, September 11, 2006. I want to be a part of it, New York, New York... Nedan våren 2005.

65880-97

Det rosa skimret försvann lite grann.


"You have to stand in front of the thumbling with two horns in your forehead."

Jag ska åka till Ostrava i Tjeckien. I november. Lär vara grått då? Men det gör inget; EM i trupp känns strålande. Tror jag. Kanske. Måste styras.

Läste Carolina Gynnings självbiografi Ego Girl idag. "Jag tror att jag mindes det där partylivet som roligare innan jag skrev boken. Det rosa skimret försvann lite grann. Så jävla irriterande..."

Vi hinner bli nåt stort än. Växa några meter innan sommaren blir oktober.

Above all else.


It is about leaving a mark that I existed: I was here. I was hungry. I was defeated. I was happy. I was sad. I was in love. I was afraid. I was hopeful. I had an idea and I had a good purpose and that way I made works of art.

Nyklippt


Tack Emm, jag tror aldrig jag varit så sjysst klippt!  Varit iväg och kortat av länken på nya klockan idag också; love. Nu ska jag läsa igenom mina A-studenters perspektivuppgifter...

Lyckat/misslyckat?


Kilade ner till Systembolaget åt jobbet idag. Första gången jag handlar på helt egen hand - och de tittade inte på mitt leg! Undra hur länge jag kunnat handla på systemet? Kassören granskade mig bara och sa: "Äh, du är ju minst tjugofyra!" Då sträckte jag trotsigt fram legitimationen och visade att jag är tjugo år och en dag

Körkortsteorin nalkas (äntligen...)


65880-96

Hur ska du agera i denna situation?

a) Stanna för att släppa förbi gångtrafikanten
b) Accelera för att hinna före gångtrafikanten
c) Tuta så att gångtrafikanten stannar och kör lugnt vidare

Samtliga frågor är ju inte alltför kvalificerade...


Visst har Debenhams varuhuschef rätt; de har inte lyckats fånga rätt produktmix.


Så blev det
officiellt att Debenhams stänger sina portar. Något vemodigt, deras egna kollektion hade några guldkorn men tänker jag efter är det ingen vidare förlust; och den nya gallerian låter lite intressant.

Debattprogrammet Val 2006: Duellen


Strålande roligt av Fredrik Reinfeldt att använda röd slips. (Första gången jag såg honom bära det tappade jag hakan...en moderat i rött?!)  Riktigt snygga talarstolar - och hur roligt måste det inte vara för Bengt Magnusson att få säga till statsministern: "Svara kort nu, Göran Persson."

För kännedom


Louise, Malin och Jonas. För kännedom blev vi fyra jagade och attackerade av en uppblåsbar leksak i poolen inatt. Jag måste blivit påverkad av Scary Movie...

65880-95

Räddningspatrullen


Mitt hår är disaster. Det ser ut som om jag inte sett en spegel i år. Tittade precis på bilder från Norrköping; håret var platt med platinablonda slingor... Till följd av detta har jag nu knutit på mig en bandana som jag funderar på att inte knyta av förens Lisen kommer till undsättning.

Lättrostade original med lång eftersmak eller Skånes kvalitetsbönor?


Trots att Löfbergs Lila-automaten stått i Forumhusets cafeteria sedan mars vet jag aldrig vilket kaffe jag ska välja; gröna mellanrosten eller röda skånerosten. Är inne i en period med skånerost; men det gröna kanske är godare? Undra om det är någon som köpt två koppar och testat skillnaden...


Monsterbarn och (förmodligen) påhittad brevbomb


Inatt drömde jag en mardröm om dagens terminstart. Jag lovade förra veckan att hjälpa till med uppstarten av barngrupperna. Drömde dock att jag var ensam ledare där och att barnen var så vilda att jag fick polisanmäla dem... Som tur är, var det värsta som hände att min cykel gick sönder på vägen till hallen, så jag fick småspringa nästan halva vägen. (Och det var ju inte så kul, det heller, i och för sig...)

Tränat ett pass core och träffat de A-studenter jag ska vara handledare för också. Nu ska jag läsa körkortsteori och sedan kan ingenting hålla mig från täcket och kudden.

På måndag blir det två lägenhetsvisningar. Den ena är en ljus gavellägenhet på norr. 1,5 med balkong - och klädkammare! Får dock lite ångest över event management-utbildningen jag kikat på. Den är många mil söder om Örebro...
 
Fick en lapp i brevlådan om ett rek. brev som ligger och väntar på mig. Fick för mig att det skulle vara en brevbomb, eftersom avsändaren var så angelägen... Mamma lugnade mig något när hon påpekade att det vore dumt, eftersom avsändaren kan spåras genom rek. brev... Så nu är jag mest bara hemskt nyfiken!

Angående estisk sprit


Det är så skönt när det, trots att det gått en månad sedan senaste telefonsamtalet, är precis som det ska - och galet vad bra om Emm kommer hit på fredag. Så det så.

- Jamen, nu gör det inget om de blir getingstuckna. De har ju som salubrin i hela kroppen.

Och vi borde verkligen somna tillsammans.

Ha-begär...


65880-94

I like Mike & Chris. Om någon vill klicka hem en scarf för 53 dollar och en matchande tröja för ännu mer dollar lagom till min födelsedag så finns det på
www.girlshop.com... Annars tänkte jag knåpa ihop en liten halsduk på egen hand. Någon gång måste man ju kunna lyckas...?

Nu blir det Saw-maraton, på lillasysters begäran. Jag vet inte om jag tycker att "Death is a short cut!" och "Oh yes. There will be blood."  låter vidare lockande...