Släkten är värst - igen


Min kusin är en riktigt smart brud. Hon menar att klart jag ligger på plus - jag har ju inte ens kräkts på grabben... När hon träffade sin pojkvän första gången kräktes hon i hans knä... Sedan när han skulle hålla hennes huvud när hon kräktes tappade han henne i spyhinken. Sedan duschade hon och sedan hånglade han med henne - trots att hon inte ens borstat tänderna... Vilken solskenshistoria! Men den är inte slut... På väg hem till Örebro från Trollhättan mellanlandade hon hos en kompis, där hon fick en gardinstång av mässing i huvudet. Bilresan hem var ingen barnlek, så när någon förbarmade sig över henne och köpte vatten på macken passade hon på att ta lite luft, sittandes på ett staket... Givetvis ramlar hon baklänges, voltar och glider ner i en ankdamm och blir full av sunkigt vatten och bajs. Och förhållandet? Jo, de är tillsammans. Hoppas de gifter sig och skaffar barn - för det är en bra story för barnbarnen...

Det enda rätta såhär efter jul


Sluta ha ångest, gör något åt det istället! Fick det här tipset av min mamma - och alla vet ju att mammor alltid har rätt...

image340

We've got a winner!


Dagens sms går till Louise och Bodde: Imorgon är ni välkomna till oss från klockan 18! Vi ser fram emot att avsluta ett bra år och påbörja ett nytt tillsammans med er! (Thank u, guys!)

Dagens telefonsamtal är dock dött lopp... 1. Larsson som ringer inatt och tycker jag ska ta mig till Stockholm för utgång - och inte har någon förståelse alls för varför jag inte bara drar på mig en klänning och åker - jag har ju sagt att Uppsala ligger så nära Stockholm... 2. Anton som ringer inatt och berättar att vi fått 98% perfect match på Facebook och nästan tror på sig själv trots att han gjorde slut med mig 12 gånger och jag en hel sommar bodde i en tältsäng  vid hans fotände... (Dock är ju båda samtalen lite cute trots att de även skulle kunna vinna pris som årets fylleringningar.)

60, 59, 58, 57, 56......43, 42, 41....39, 38, 37......28, 27, 26, 25, 24...13, 12...9, 8..3, 2, 1 - GOTT NYTT ÅR!


Varför smällde folk raketer igår vid 18 och idag vid 16? Kunde de inte hålla sig tills imorrn? Jag ska åka hem till Örebro och fira med mina på traditionell nyårsfest. Vi blir 25 stycken på middag, det kommer bli trångt vid bordet! Tjejer, den här gången får ni inte gå hem 23.20 (som på juldagen...). Och den här nyårsafton ska jag inte börja räkna ner till tolvslaget en minut innan...att räkna ner från 60 tär på rösten... Skål!

Jul, jul, strålande jul


Julafton, juldagen och annandagen. Traditionsenligt med släkt och utgång.
(Och som vanligt är det bara att klicka på bilderna så blir de större.)

   
 
    
   

Jag tände en eld för dig och nu brinner hela skogen


image327

Släkten är värst


Malin gick ut häromdagen och skulle köpa lök men kom hem med ett marsvin (hennes sambo blev minst sagt förvånad), lillasyster fick kuk för 50 kronor på julklappsbytet och Barbro har strössel i sitt skafferi som gick ut 1972.


Before you know it you're frozen


Trying hard not to hear but they talk so loud
Their piercing sounds fill my ears, try to fill me with doubt
Yet I know that the goal is to keep me from falling

But nothing's greater than the rush that comes with your embrace
And in this world of loneliness I see your face
Yet everyone around me thinks that I'm going crazy,
maybe, maybe


Dagens iLike: Bleeding love - Leona Lewis

Vi tjejer är fulla hela veckan


Måndag-onsdag är vi praktfulla
Torsdag är vi förväntansfulla
Fredag är vi beautyfulla
Lördag är vi skitfulla
Söndag är vi bakfulla (och kanske lite ångerfulla?)

Var det någon som ville resa bort med mig över jul?


Varför har jag ett missat samtal från SAS resebutik i Göteborg i förmiddags?

And maybe this Christmas will find us at last


Dagens iLike: Maybe this christmas - Ron Sexsmith

Well I hide all the bruises, I hide all the damage thats done


Låtarna som går i butiken är så när på sönderspelade och man kan varenda låtrad - men en hel del av dem är faktiskt riktiga godbitar.

Dagens iLike: Pieces don't fit anymore - James Morrison

Christmas cupcakes


Jag hade tänkt baka Leilas 
christmas cupcakes med pepparkakskrydda och mörk choklad. Hon har en hel del bra idéer, vi åt hennes fantastiska majssoppa i veckan, men jag har alltid tyckt att hon verkar lite korkad. Det har inte gått över. I sin jul-special har hon med jättesöta non-stops i guld. Så, jag har letat och letat efter sådana men finns de då? Nej, de får specialbeställas från England.
.

image326

Men var är snön?


De senaste veckorna har det varit högtryck i mitt sinne och i mina ben. Räknat till antalet dagar är jag uppe i mer än halvtid på butiken, skolan tar mycket tid och mitt i allt hamnar en fin grabb. Känslostormarna har varit stora och himlen har varit allt från full av små rosa moln till skyfall. Det kanske kan bli så när två rosa moln krockar alltför hårt och snabbt? Vädret ser dock relativt stabilt ut för tillfället och jag ser fram emot att få åka hem på en snabbvisit över jul för lite lågtryck. På annandagen bär det tillbaka till Uppsala för jobb igen - och jullov! Nu har det varit alla väder, men var är snön?


Upp och ner, bak och fram, in och ut


Allt på samma gång... Kom och håll om mig.

Äntligen kom bilderna från sommarens tema-fest till rätta


Och till rätta menas givetvis fram! Traditionsenlig augustifest hos Martin och Carina, årets tema: 80-tal. Och som vanligt blev vi naknare ju längre kvällen gick... (Eftersom traditionen bjuder på badtunna.) Och det var alltså här jag ramlade ner från en brygga och fixade till mitt ben så jag fortfarande är ärrad... (Och som vanligt är det bara att klicka på bilderna så blir de större.) För övrigt slog det mig att jag använde den klänningen på Stadiums julfest...

         

              


Nej, vaddå runda om fötterna?


         

Kåren, fredag 2007-11-30: Kvällen då Louise äntrade Örebro för utgång igen. Kvällen då Louise och Malin blev nostalgiska och skulle visa sin kärlek för varandra i Larssons badrum. (Bildbevis...) Kvällen då Larsson fick ryck över att Jordan är sjukt grym och därför drog på sig ett Jordan-linne över skjortan. (Också bildbevis...) Kvällen då Louise och Malin skrattade ofantligt (och hjärtligt, såklart) över Larssons träningsschema för att bli Jason Bourne. Med mera, med mera... Inga utgångar slår utgångar med Malin - för mig är du lika med dream team!

The dark one - The snow topped one - The milk one - The white one - The praline one


Vi har haft galet tryck i butiken både lördag och söndag. Åkte hem och lagade färsk pasta & köttfärssås med morötter, chili, basilika och vitlök. Nu gör Toblerone och Sveriges hjältar min kväll. Förresten, vem köper köttbullar på McDonalds?

Jag följer partiledardebatterna med glädje...


"Är politiker med lite fler lik i garderoben mer kreativa?"

Framförhållning


Larsson kom med kvällens tiopoängare till telefonsamtal:

- Jag tänkte bara kolla. Har vi bokat Valborg? Ska vi vara hos dig i Uppsala?
- Ja, visst.
- Bra, för alla andra här har bokat Valborg i Uppsala så jag ville bara veta att jag också har det.
- Jadå.
- Bra. Då ringer jag dig i april då!

Att ta klivet till att bli en sann Uppsala-student


Besökte Stockholms nation i torsdags, kan inte säga att jag var särskilt överväldigad men nu har jag åtminstonde testat nation by night. Vi som snackat om vad vi går miste om som inte har kårleg sedan januari... Jag tycker fortfarande fyllebrunchen är bäst. (Och där behöver man inte ens kårleg.)

Every song gets better on the road, rhythm moving with that sound


I år ska jag ha mitt första jullov på fem år.

Nothing can compare to when you roll the dice and swear your love's for me


Dagens iLike: Dice - Finley Quaye & William Orbit

Pipparkaka


image315

Riktig söndagsmusik


Honey and the moon - Joseph Arthur
Dice - Finley Quaye & William Orbit
Trouble sleeping - The Perishers
Big sur - The Thrills
Something pretty - Patrick Park
A lack of color - Death cab for cuties
Smile like you mean it - The Killers
Saturday morning - Eels
Just like christmas - Iow
Maybe this christmas - Ron Sexsmith
The christmas song - The Raveonettes
California (slow version) - Phantom Planet
Hide and seek - Imogen Heap
For blue skies - Strays don't sleep
Coffee and cigarettes - Michelle Featherstone

Hur motiverat är det att städa och gå å handla en söndagseftermiddag?


Det är redan mörkt ute och jag har suttit i möte sedan i förmiddags till nu, var tog dagen vägen?


Första advent


image314

188 dagar kvar


EM-lottningen blev ju riktigt skaplig för Sverige. Var ett litet tag inställd på att hamna i samma grupp som Frankrike och Holland. Nu borde chansen för att gå vidare vara större än risken att åka ur redan i gruppspelet. Sedan får man ju inte glömma att Ryssland faktiskt var en bidragande faktor till att England inte klarade EM-kvalet; och jämför man engelsk fotboll med svensk... Ja, då inser man, att även om lottningen var lyckad så är den tuff. Dock lyckligt med spelordningen. (10 juni Grekland, 14 juni Spanien, 18 juni Ryssland.)

image313

Alias


- Svensk? Finsk? Norsk?
 - Nej, längre ner. Typ Polen. Vad heter man då?
- Olga!

(Eller österländsk...)

Love is not a victory march, it's a cold and it's a broken Hallelujah


Hur fantastisk var Amanda igår i Idol? Där har vi ett Hallelujah-moment! Låten är för övrigt en av mina favoriter. Vi blev helt knottriga på vår lilla förfest, tagna och tysta. Amanda grät, Kishti grät, publiken grät och visst var vi också lite blanka i ögonen.

Dagens iLike: Hallelujah - Amanda Jenssen

But remember when I moved in you and the holy dove was
moving too and every breath we drew was Hallelujah.