Kladdkaksmuffins

Testa dessa igår, underbara! Men det är lite jobb med dem så passa på att göra dubbla satser med en gång! (Obs! Stark chokladsmak. Ett tips är att dra ner på kakaon.)

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (fungerar bra att vara försiktig i micron också!)
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen ca 12 minuter. (Jag fick köra dem lite längre.) Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Kommentarer
Postat av: Vickan

Sånna här inlägg borde vara förbjudna, speciellt när man är hungrig!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback