Riktigt gott


Mexikansk majssoppa med quesadillas
2 portioner

1 burk (340 g) majskorn
2 msk olivolja
Salt, peppar
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl lättcréme fraiche
2 tsk tacokrydda (vi har alltid i mera)
(Och vi kryddar med chili)

1. Häll av spadet från majsen
2. Blanda den med olja och kryddor
3. Stek i en het och torr stekpanna tills majsen poppar och fått en mörkbrun färg
4. Lägg över i en kastrull, tillsätt vatten, buljong, cremé fraiche och tacokrydda
5. Koka upp och mixa till en slät soppa med stavmixer

2 stora tortillabröd
125 g mozzarella
40 g prosciutto
Färsk basilika
Chili
Salt, peppar
Olivolja

1. Lägg ena brödet på en skärbräda, varva skivad mozarella och skinka ovanpå
2. Hacka basilikan och strö över tillsammans med chili, salt och peppar
3. Lägg det andra brödet ovanpå som ett lock, se till att lite mozzarella limmar ihop bröden
4. Stek i olivolja cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback