Ett borttappat recept

- som kommit fram igen! En riktig favorit, fungerade som förrätt hos oss på nyårsafton men receptet är så enkelt att man kan äta detta vilken vanlig vardag som helst, mums! Vi åt den första gången på F12 då den fanns med på avsmakningsmenyn men vi hade varit nöjda med bara soppan... Slit receptet med hälsan!

Löksoppa 2-3 port
4 st gula lökar
4 st schalottenlökar
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
5 kvistar färsk timjan
7 dl vatten
4 msk Kalvfond Touch of Taste
1 msk ättikssprit 12 %
Salt & peppar

Skala och strimla löken, fräs i lite olivolja/smör tills löken känns mjuk. Tillsätt vatten, fond och färsk timjan. Låt sjuda ca 5-10 min, smaksätt med ättikssprit, salt & svartpeppar. Plocka ur de hela timjanskvistarna, häll upp soppan i en tallrik.

Vill du spetsa till det? Använd 1,5 dl grovriven ost typ Gruyère, 2 skivor lantbröd i grova bitar, 1/2 dl finhackad persilja. Fördela de grovrivna brödet och osten ovanpå sopptallriken. Gratinera i ugn högst upp med grillelementet på fullt ös. Avsluta med att strössla finhackad persilja över soppan innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback